diumenge, 25 de novembre del 2012

Indonesia: Resum general / informació útil


Bé, per sintetitzar tot el que hem escrit d’Indonesia en un sol post que sigui més llegible i més útil pels milers de lectors que ens segueixen (?¿), fem un breu resum de les impressions que hem tingut durant aquest viatge:

Ruta

Java
Yakarta: Ciutat a evitar a tota costa. No té absolutament cap atractiu, és una macrociutat de 20 milions d’habitants sense res a oferir al turista. Sort que els busos que et porten de l’aeroport et deixen a l’estació de trens, ideal per fotre el camp quan abans millor.

Yogyakarta: Prescindible. Esperàvem molt d’aquesta ciutat, que si bé té alguns atractius com el Kraton i el carrer comercial de Malioboro, no dona per més d’un dia. Només recomanem visitar-la si es té pensat anar als temples de Borobudur i Prambanan, als voltants de la ciutat.

Temples de Borobudur i Prambanan: El primer es força espectacular, el segon ja no tant. Es pot contractar un tour per visitar en un sol dia els dos monuments des de Yogyakarta, que per nosaltres és temps de sobres. La sortida de Sol a Borobudur es veu que és impressionant (si viatges en l’època seca i no hi ha núvols que tapin tot el cel...).

Volcà Bromo: Impressionant. Tenir l’oportunitat de pujar a un volcà actiu i veure’n la lava al centre no té preu. A més, l’entorn acompanya molt, tant l’ambient rural com les vistes d’altres volcans més alts que hi ha al voltant. Val molt la pena.

Volcà Ijeng: Menys turístic que el Bromo, ofereix una experiència diferent. Només cal intentar aixecar un cove ple de sofre per posar-se en la pell dels miners, que cada dia pugen dues vegades el volcà i en baixen 80 quilos de sofre. Les vistes des de d’alt donen per més d’una foto.

Bali: Terrasses d’arròs, cultura completament diferent a la de Java, temples perduts enmig de la vegetació i una selva que es va enfilant cap als imponents volcans del centre de la illa. Val la pena passar-se uns quants dies a Bali, però no per anar de festa a Kuta i estar-te el dia següent tirat a la platja passant la ressaca, si no per descobrir el centre de la illa, Ubud i els voltants. Si es té valor per conduir una moto de lloguer i perdre’t per les innumerables carreteres de la illa, l’experiència serà inoblidable.

Nusa Lembongan: Ens hi vam passar uns dies només perquè no podíem viatjar a cap altre lloc degut al mal temps, però una visita d’un dia des de Bali és suficient. No és en absolut una alternativa a les illes Gili.

Illes Gili: Tots hem vist la típica imatge d’una platja de sorra blanca, aigua transparent i un munt de palmeres, i hem volgut estar allà estirats en una tumbona amb un mojito a la mà. Les Gili són una versió en miniatura d’aquest suposat paradís, amb l’avantatge d’estar relativament ben comunicades i ser accessible per a totes les carteres, però amb l’inconvenient que poden resultar massa turístiques segons l’època. Ideal per descansar durant uns dies, però per res més, ja que no hi ha cap altre activitat que hi puguis fer.

Lombok: No la vam explorar tot el que es mereix. Tot sembla indicar que en els propers anys hi haurà un boom turístic a Lombok, ja que s’ha guanyat la fama de ser el que era Bali fa unes dècades, pel que tota la gent que busqui més tranquil·litat i/o llocs nous a descobrir, hauria de dedicar-hi uns dies.


El que més ens ha agradat:

Volcà Bromo i Ijeng
El centre de Bali
Un parell de dies a Gili Trawangan
La gent local que no ha de fer cap negoci amb tú. La majoria són gent encantadora i entranyable.
Els allotjaments, molt bona relació qualitat-preu

El que menys ens ha agradat

El menjar ha resultat una mica decebedor, molt poc variat
La gent local que SI ha de fer negoci amb tu. Hem tingut masses discussions amb gairebé totes les coses que hem contractat
El clima, ennuvolat tot el día i tot i així amb una xafogor que et deixa aixafat gran part del dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada