divendres, 18 de juny del 2010

Cas Clinic: el hombre fosforescente


Arribo a la meva nova retació d'aquest més, Infectologia amb el temps just i el pet al cul, com sempre! La sala és enrome i amb sostres alts rollo sala d'hospital de tubercolosos dels anys 50. Tots els pacients estan uns al costat dels altres sense una paret que els separi, ni un llençol, ni un biombo,...res! S'ha d'entrar amb masqueretes d'aquelles que sembla que vagis a l'espai(3M) i amb guants passi el que passi!L'ambient està ranci i viciat. La incidència de Tuberculosis i SIDA és tant alta que no és mai el motiu d'ingrès, simplement es dona per fet que la tindràs. Nadem en LMP (leucoencefalopatia multifocal progresiva), el Penumocistis carnii és una minucia...flipa!.

El resi que m'han adjudicat em pregunta si ja m'han xivat que te el pacient del llit 9 i jo li contesto honestament i amb por que no. Fa un somriure malèvol i decideix que tots dos anirem a parlar amb el pacient i que al final li he de dir que té. Que??!?! tinc pooooorrrr.....Anem cap allà!

Dr: Hola David, buen dia, como te encuentras hoy? Te vamos a hacer unas preguntillas para el informe dale?

Però...però..però...aquets home està groc!!!però no groc aixi com qui no vol la cosa, està groc fluorescent!!!! No m'ho puc creure, amb els ulls com taronjes flipant amb el color llimona panetrant que té el pacient proseguim l'iterrogatori...

Pacient: Si, no hay problema

Dr: David contáme, porque te vinsite al hospital?

Pacient: y vine porque comencé con fiebre hace 10 dias y mucho mucho cansancio. Fui a la salita y sin ni si quiera mirarme me dieron Ibuprofeno y me mandaron para casa. Después del fin de semana estaba peor. Tenia nauseas, vómitos y diarrea y no podia respirar, me ahogaba. Además me dolian todas las piernas, especialmente los gemelos, no podia ni caminar. Ah! y me volví amarillo!yo no me di cuenta...me dijo mi señora...pero si parece que estoy un poco amarillo no? (un poco?un poco?no se dió cuenta???però estamos todos locos!!!)

(No té lesions cutàneas, serologia de VIH i TBC negativa, no esput hemoptoic, anèmic, plaquetopènic, leucocitosis, transaminases elevades, no flapping, oligoanuria, coluria ,cratinina elevada, buf sistólic d'ejecció amb desdoblement del segon soroll, abdomen tou i depressible, auscultació respi N, neuro N, astènia i perdua de pes...em deixo de dir-vos algo???...mmm....)

Dr: muy bien y...vos de donde sos? dónde vivís?

Pacient: yo soy boliviano pero no regreso a mi país desde fin de año. Allá vivimos en una area rural. En capital vivo en Villa Celina (chavolas a lo fabelas), cono Urbano. La zona es fria y vivimos en frente de un arroyo y un gran basural. A veces vemos ratas y también muchos perros enfermos y sarnosos. En casa vivimos mi mujer y mis dos hijos.

Joder!Aquest home te tots els factors de risc infecciós imaginables!!!

Mentre tornem al Box de metges el meu cap va a mil pensant quin cony d'infecció rarisima i inexistent a España deu tenir...mmm...el resi es recrea en que el cas es de llibre, de llibre??!!mmm..que deu tenir, que deu tenir...

Pels que esteu intentant resoldre el cas clínic us dire que el que tenia és.....aiaia!!!LEPTOSPIROSIS!!!(de libro!!)que fuerte, que fuerte!!!Pels que no us dirè que tot i que sospitavem d'una espiroqueta i que la italiana i jo vam estar intentant endevinar que tenia...ens ho van haver de xivar....ooooohhh!!!



I recordeu....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada