diumenge, 27 de juny del 2010

Condor, condoriiiiiiiiiito!!!!!!!!!!!!!!!!

Sortim una mica en plan dominguero, a le nou tocades,  direcció el Parc Nacional El Condorito (a uns 100km al sud-oest de Cordoba). Pel que sembla s'hi poden fer avistaments de aquesta au carronyera que és una de les més grans del món (3 metres amb les ales desplegades!!! flipaaaa!!!i  us juro que no exagero, per variar, ho prometo!! jeje!) i que només es troba a Sudamerica.

Arribem amb els temps just i el pet al cul per variar a l'estació d'omnibus. -Corre corre que el bus sortia a les 9.30!!!!-

- Cuanto cuesta el boleto al parque nacional El Condorito?
- Dos personas...mmm....66pesos!
- Pero, esto es mucho...no hay otra forma más barata de ir?
- Este és un servicio diferencial y no hace paradas y sale ahora mismo!!!!  ( Servicio diferencial?...en fin...)

No tinc ni puta idea de que vol dir servicio diferencial però davant de l’amenaça de que el bus està per sortir, és diumenge i els horaris van com van decidim comprar, comprar, comprar!!! GRAN ERROR!! MEEEEEGGGG!!!!! primera timo-cagada!!!!

Baixo amb presses al pis inferior a buscar els horaris de tornada a Cordoba i...TAXAN!!!! es pot anar al mateix lloc per la meitat de preu!!!!

I un colló! -penso- corro cap a la guixeta anterior amb la ferma intenció de liarla fins que em tornin els diners:

- Disculpa, me dijiste que no habia más colectivos que fueran hacia El Condorito i Sarmiento sale en 5 minutos i cuasta la mitad!!!
- Lo siento señorita...no sabia...peró para devolución de boletos dentro de las primeras 24h debo retenerte un 30% del valor
- Sisi...bueno...y dentro del primer minuto también?? es que mira que...de verdad... - vaig murmurant jo com una yaya entre dents-
- Lo siento señorita...aparte ya vendi el boleto siguiente y tengo que venderlos todos correlativos (señorita tu madre penso jo mentre em vaig calentant amb la poca amplitut de mires que tenen els funcionaris)
- Que?? y una mierda has vendido un boleto en 1 minuto!!! a ver...enseñame la referencia a ver si es correlativa!!!
- Lo siento señorita, el talonario es mio y no se lo puedo mostrar!!!!
- GrrrrrrrrrAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!! jo el mato....jo.....

Merda! fem tard!!! corre, corre!!! es igual tú, que ara a sobre de no tornar-nos els diners perdrem el bus!!!!!

Grrrrrrrrrr!!!!!grrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaahhhhhhhhhhh!!!!!!!!

Les dos hores i pico per terrenys absolutament desèrtics en direcció Mina Clavero calmen els meus anims. De cop...ñññññññiiiiiiii!!!!!!!!!! Parque el condorito!!! se bajan acá!!!!

Que?? Aquesta sensació em comença a ser estranyament familiar. Adéu bus!!! Molt be! un altra cop ens deixa un bus en mig de la ruta. Nada por aquí, nada por allà! Nomes un sol de cal deu i desert a l'estil Far West a tot arreu on arriba la vista!

- Por alli chicos, crucen la tranquera, caminen 2km i encontraran la casita del guardaperques y el centro de admisiones.

Bueno, pues vamos pa allá!

Arribem al guardaparques amb una mica d'ajuda d'un cotxe que ens acosta i comencem l'excursió de 15km fins el mirador Norte per a veure els còndors. Les vistes impressionats, desèrtiques i desoladores però absolutament fascinants!!!! Aquí una petita mostra del que es podia veure:













Arribem al mirador Norte amb la meitat del temps previst (toma ya! tenim el cul menys gros del que semblava!) Ens posem a preparar els entrepans amb el jabuguito que va portar mon pare la setmana passada (quin nivell!!...mmmm!!!!!de cop.....CONDOR!!CONDOR!!! comencen a sobrevolar-nos els condors, sin prisa però sin pausa, un, un altre...com mola!! La veritat és que tot i que passen a prop volen alt i semblen molt més petits del que en realitat son! 3 metres?? joder!!

Ens quedem unes horetes fent uns mates al mirador amb el guardaparcs, un santafesino molt simpàtic que ens explica la vida i miracles dels còndors i lo difícil que es arribar a ser guardaparcs. Qui ho diria!

Com que a 2000 metres sobre el nivell del mar i especialment en zones tant árides hi ha molt disbalanç tèrmic ens aconsellen tornar abans de que piri el sol (arriben a temperatures de -20°C per la nit!!! Al·lucinant!! i nosaltres que volíem acampar...Aix...innocents!!!)

Comencem el descens a la carrera per no perdre l’autobús de les 6.30!!!! ràpid!! tenim 1.30h per a fer 8km!!!! un dos, tres i...un, dos....con ritmillo!!! Arribem al cuartito del guardaparque 20 minuts abans de la sortida el bus, o el que és el mateix, encara ens queden 2 km fins a l’encreuament!! Merda no arribem!!! Caminem encara més ràpid mentre es va fent fosc. Veiem un cotxe a lo lejos!!! Visca!!!!! Amb una mica de sort ens pot acostar fins a la sortida del parc...

- Hola! Disculpa, perdemos el colectivo y...nos podrias acercar hasta el cruce de la salida del parque por favor?
- Por supuesto chicos suban!!!

Un cop dins del cotxe....

- Yo voy hasta General Paz, si queren les llevo hasta la terminal de omnibus....des de alla salen colectivos a Cordoba todo seguido por 5 pesos.
- En serio?? Bueno....Dale!!

L'home va amb el seu fill i havien vingut a passar el diumenge al riu pescant. El nen estava emocionadíssim amb unes truites que deia que havien pescat! Dos corbes mes enllà el nen ja estava clapat i nosaltres endinsats en una trepidant conversa sobre la política argentina que acaba durant l'hora i pico camí.

Ens despedim de l'home i de la seva furgoneta de reparto d'alfajores artesanales. Ha estat un gran dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada