dijous, 27 de maig del 2010

Destinació: Uruguay

A Buenos Aires:
Nosaltres: Che! Este jueves vamos a Uruguay!
Marcos (estudiant de medicina porteño): Uh! Relindo! Les va a encantar!
Nosaltres: Algún consejo? Algún lugar que no nos podamos perder?
Marcos: Y... no se, yo no fuí a esta provincia, pero diganles que el Mate es Argentino!


Bon dia a tothom! 
Avui parlarem del nostre pas per Uruguay, un lloc que per alguns és un país (els propis Uruguayos), per alguns és una provincia (argentins), per alguns és "algo" que està entre Brasil i Argentina, i per altres és una paraula que rima amb "guay".
D'entrada direm que el país ens ha enamorat (com a mínim a mi). El pla de viatge era el següent:
De Buenos Aires, agafar un ferry (Buquebús) cap a Colonia del Sacramento. Des de Colonia anar amb bús cap a Montevideo, passar unes horetes a la capital, i a mitja tarda agafar un bus cap a Cabo Polonio, un "poblet" de costa, situat a l'est del país (més info, mirar el mapa que tenim penjat a Sud America 2010).

Comencem pel principi: Colonia.
Agradable i tranquileta ciutat colonial. La gràcia és la part antigua de la ciutat, amb carrers empedrats, casetes baixetes i d'aire colonial i vistes al Rio de la Plata. Cal tenir en compte que per qualsevol americà, una ciutat com Colonia és una reliquia del temps. Aquí, una ciutat amb més de 400 anys d'história és inaudita, pel que és una destinació amb molt furor entre els porteños. Pels europeus, que tenim la sort de gaudir de ciutats i pobles realment antics, l'impacte potser és menor, pero tot i així val la pena apropar-s'hi, passejar una estona pel poble i gaudir de les vistes al riu.
Com s'hi arriva? Des de Buenos Aires hi ha una àmplia oferta de ferrys, principalment de l'empresa Buquebús i d'altres més discretetes. Nosaltres vam viajtar amb Seacat, un ferry força acceptable, que en una hora ens va deixar al port de Colonia i força barat (56 pesos, al canvi uns 11€).
Per que us feu una idea de com és el poble, us deixo algunes fotos que vam fer:





A les 6:30 del matí següent vam agafar el bus cap a Montevideo:
El viatge cap a la capital va durar un parell d'horetes, i cal dir que és força car si s'agafa com a base el preu dels busos argentins. El trajecte va sortir per 188 pesos Uruguayos (uns 8 euros) per persona. 
De la capital, poc a dir. Vam arrivar sobre les 9 del matí, i vam estar passejant fins a mig dia. Com a atracció turística, bàsicament destacar el casc antic de la ciutat, ubicada al la bora del riu i rodejada pel port. No és que tingui un encant especial, pero cal destacar que els edificis d'aquesta zona antiga, que tenen un aire decadent, recorden vagament als de l'Habana. Per altre banda, per la zona també hi ha el mercat del port, on des de les 10 del matí ja estàn les "parrillas" en marxa i a l'espera de ser devorades pels clients que s'asseuen en taburets a la barra del restaurat. Tot plegat molt bona pinta, pero a preus una mica desorvitats.
 
Conclusió de Montevideo: La vam visitar ja que teniem unes horetes mortes entre que arrivava el bus de Colonia i sortia el que anava cap a Cabo Polonio, peró en vista del que ofereix la ciutat, no ens hi haguessim quedat cap nit a dormir ni ens haguèssim desviat expressament per anar-hi. Sort que agafa de camí, que si no...

Per últim, queda pendent parlar de Cabo Polonio, sense cap mena de dubte, la joia de la corona de la nostra visita a Uruguay. De fet, el lloc en sí mereix un post per sí sol, pel que preferim deixar-ho per avui i actualitzar el blog els propers dies!

A Montevideo:
Venedor de videojocs (tots pirates): QUE EL MATE ES ARGENTINO?? El Mate es uruguayo!!! Pero no solo eso...Carlos Gardel? Carlos Gardel es uruguayo tambén!! Y alla en Buenos Aires le dedican calles y todo...Mundiales? Vos pensás que Argentina tiene más mundiales ganados? Obvio que no!! Uruguay tiene 4!! 2 más los dos que nos robaron! nos robaron!!porque el de 1930....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada