dissabte, 14 d’agost del 2010

Wanted: En busca de la moneda perdida!

Si tenim en compte que 1€ són 5 pesos, 1 peso no és més que 20c€. El seu valor és casi insignificant, més si considerem que amb aquests diners, a Barcelona no tens ni per tirar-te un pet. A Argentina, però, amb 1 peso pots fer forces coses. És el que et costa agafar un autobús de ciutat, viatjar en tren durant 1 hora, el que et costa una empanada o un alfajor barat, et serveix per donar propines als que et carreguen la motxilla al bus... vaja, és força útil pel valor real que té.

Problema! En aquest país, de prop de 40 milions d’habitants, potser hi ha només 40 milions de monedes!! És increïblement complicat aconseguir monedes! Es veu que com el seu valor va a arribar ser tant petit durant la màxima devaluació del peso, tenia més valor el metall que la moneda en sí, pel que algú es va anar quedant les monedes per fondre-les i vendre el metall!! Welcome to Argentina!!

Conseqüència: Ningú té monedes!! Quan pagues un taxi, et perdona els cèntims per tal de no tornar-te el canvi en monedes. Els establiments que no tenen canvi (la majoria) et tornen caramels pel mateix valor. A més, els autobusos s’han de pagar en monedes!! O sigui que quan en tinguis una en la teva possessió, primer dona gràcies al cel per aquest privilegi, i després guarda-la com si d’un Iphone es tractés!! I si necessites monedes i no en tens, sempre pots anar a Retiro, l’únic lloc de tot Buenos Aires on canvien bitllets per monedes, fer una cua de prop de mitja hora, i aconseguiràs un màxim de 20 monedes!! Visca!!!

Així que recordeu, a Argentina hi ha més vaques que persones i més persones que monedes!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada