dissabte, 31 de juliol del 2010

Cachi i Salta

Ens acomiadem de tota la troupe que hem anat coneixent i marxem de Cafayate amb el fred al cos (estem enmig d’una onada polar i arribem a estar per sota dels -5º durant la nit) i amb la ferma decisió de pirar a Equador si la cosa segueix així. De moment ens  decidim per continuar la nostre ruta cap a Cachi. La cosa no pinta fàcil, només hi ha autobús fins a Angastaco des de allà...tierra de nadie!! (ara, el paisatge és un dels més espectaculars que hem vist des de que estem aquí, i això ja es dir!!). Ens acompanyen les suïsses i la catalana.

La idea es que des de allà has de fer dit o contactar un Remis que et porti a Molinos (des d’on hi torna a haver bus). Ens decidim per la segona opció davant el risc de morir de congelació com a Tafí i perquè viatgem amb les 3 noies més amb qui decidim compartir gastos! Fet doncs, Remis fins a Molinos, 20 pesos per persona i ja hi som! El dia s’està fent llarg però el paisatge no ens decepciona.







Arribem a Molinos a les 17h amb la intenció d’agafar un bus cap a Cachi. Problema: el bus de les 14h encara no ha arribat i tot i que la gent del poble insisteix en que l’esperem no tenim gaires esprenaçes d’èxit. Pensem en quedar-nos a dormir allà però els allotjaments són extremadament cars i decidim pagar de nou entre els 5 un Remis fins a Cachi per fer nit allà. Buuuuuuuuuuuuaaaaaa!!!!!!!Arribem a Cachi rebentats de l’odissea i amb ganes d’enganchar el llit. Alejop! Demà serà un altre dia.

Visitem els 4 miradors del poble de Cachi amb la punta del nas glaçada i sense ganes de fer una passa més. Mentre intentem descobrir els horaris d’autobús directes a Salta ens enterem que la carretera està tallada i que no podem sortir del poble fins dissabte. Buuuuuuuuueeeeeeennnnnoooo...pensem, ens esperarem un dia més!!El poble no dona per gaire però la companyia és bona i l’habitació calentonaaaa...Uipale!!!












Cansats de que durant dos dies ens diguin cada matí que al matí següent segur, segur, però segur que obren la carretera ens decidim per contractar un altre Remis (Ole!!que sobraos!!) que ens porta de nou a Cafayate i pa arriba cap a Salta!!!! Astillazo màxim però un cop a Salta ens entrarem que la carretera encara queda tancada durant 3 dies més!! Ole!!!! Imagineu-vos!!!! Aquesta onada de fred no hi ha qui l’aguanti!!!!!!!!!

De Salta poc a dir, és una ciutat bonica pel que són les ciutat argentines però...una ciutat al cap i a la fi!! Pugem caminant el 1070 esglaons fins el mirador de la ciutat per no pagar el funicular i cometem l’error de fer una excursió d’un dia fins a San Lorenzo (barri de pijos de les afores de Salta amb un parc natural tot privatitzat que et fan pagar 15 pesos per caminar 2 km!!!però quuuueeee?!?!Evidentment tot això no ho sabíem abans d’anar-hi...) El més destacable de la ciutat és el Museo Arqueologico de Alta Montaña on es poden veure unes mòmies inques molt ben conservades trobades en plena puna. Molt morboset tot plegat!








Per la nit decidim anar a una de les tradicionals Peñas de Salta on es toca i balla folclore rodejats de bon menjar. La veritat és que el menjar boníssim: asado, humitas, tamales, cazuela de cabrito (visca!no mengem vaca!) i birreta en companyia del trio lalala!! Una nit perfecte, si senyor!

Lloguem un cotxe amb les 3 noies amb les que portem viatjant des de Cafayate (La lleidatana i les 2 suïsses) disposats a descobrir la puna i fins i tot mòmies ben conservades per nosaltres mateixos!!!Uuuaaaiiiiiaaaaa!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada