dissabte, 6 de novembre del 2010

Nos vamos a Galapagos...pipi piripiri-pi!!!!! - Part 1 -

Geoooooooooooooooooooooorge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No heu pensat mai que les tortugues gegants tenen cara de dir-se George???

Geoooooooooooooooooooooorge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Us en deixem un exemple:


Tonteries apart...aquest cop ens hem lluït, tirem la casa per la finestra i anem a parar a les Galapagos!!! Qui ho hagués dit des de Barcelona!!!

Primer de tot remarcarem que en contra del que podríeu pensar no fa falta ser multimilionari per anar a les Galapagos. Aquí van un parell de truquillos pels que, com nosaltres, van amb pressupostos ajustats:

1)    Olvideu-vos dels tours organitzats des de agències del continent!!! A més a més de que surt molt més barat anar allà i organitzar-ho tu per la teva conte amb agències locals, la majoria de tours des de el continents tan sols inclouen visites a la illa principal, (on arriba l’avió) Santa Cruz, que és la més turística, cara i que més facilitats te per fer les coses a la teva. Aixi que ja sabeu, com ja va sent un constant en el blog, no als tours!!!!

2)    Tot i que tothom viatge fins a les illes en un vol super  fashion de només 2 hores amb menjar de puta mare a bord ( el més barat és d’uns 300-350 dòlars). Pels que tingueu temps us recomanem una opció poc coneguda (nosaltres ho vam saber a la illa, que si no...) que és anar amb un vaixell de mercaderies que surten un parell de cops a la setmana des de Guayaquil i que per un mòdic preu (uns 50 dòlars) o una botella de whisky i unes cigarretes pel capità pots viatjar. Sempre està bé saber-ho!!!

3)    Inclús a les illes, sobretot si aneu en temporada baixa com nosaltres, intenteu contractar els tours o les lanches a l’últim minut. Els preus baixen a més de la meitat!

4)    Tot i que us diran que els hotels son de super luxe i us imagineu que no trobareu res barat  hi ha hotels al centre amb cuina i tot per només 10 dòlars la nit!!!

5)    Del menjar, más de lo mismo, tot i que ens vam estalviar una pasta per haver portat les coses no fresques dels esmorzar des de el continent, pots trobar menjar en plan menú per 2,5- 3 dòlars en els kioskitos del centre.

Tot i seguir aquestes pautes bàsiques del bon mochilero, és veritat que el pressupost es dispara (nosaltres el vam augmentar de 20 euros/dia a 40 euros/dia) sobretot tenint en compte que només arribar a l’aeroport s’ha de pagar la taxa d’ingrés al parc de 100 dolarazos!!!!!! (6 per residents ecuatorians) 6è consell) Nacionalitzar-se equatorià.

Conclusió: nosaltres en 8 dies d’estadia ens vam gastar uns 650 eurazos!!! Es pasta, sí, però molt menys del que en un principi ens esperàvem i veient molt més del que qualsevol tour t’ofereix.

Quines illes vam visitar nosaltres???


Illa Santa Cruz:

Arribem a l’hora de dinar per què l’avio arriba retrasat, així que tenim mig dia per fer un parell de visites per la illa. Anem al centre d’interpretació Charls Darwin (tot els animals fan molta pena i estan tancats mig morts i mig sedants en plan zoo de Barcelona) allà es pot veure el solitario George, una tortuga gegant única e la seva especie. La visita és gratis, així que esta bé anar-hi si tens una rato lliure però no val gaire res. 

També visitem una reserva de tortugues una mica més aïllada que es diu del Chato. Allà les tortugues si que estan lliures, campando a sus anchas. Son enormes i mola molt veure-les de a prop i fer una cursa amb elles! Molt recomanable! De camí, a més hi ha uns túnels de lava que et permeten veure com es formen les illes a partir de sedimentació del magma post explosió volcànica.










El poblet no està mal per passejar tranquil•lament i val la pena com a basa d’operacions per a organitzar les escapades a la resta d’illes (aqui és on estan la majoria d’agències). La platja de Tortuga Bay està a 45 minuts caminant des de el poble i és maca i tranquil•la. De camí hi ha milers de iguanes marines, prenent el sol i escopint sal com boges. A més també viem els famosos "piqueros de patas azules" molt a prop!!! La platja, en contra del que esperariem de la resta de la illa, és molt paradisíaca i caribenya.

























A més de Santa Cruz vam visitar 3 illes més que explicarem en el segúent post!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada