diumenge, 1 d’abril del 2012

Anem cap el Sud est Asiàtic!!! Organitzem-nos.....

Arribem. Ha costat! han estat més de 35 hores de viatge fent mil escales però, per fi, trepitgem Bangkok. El nostre nou repte pel Sud est Asiàtic està a punt de començar!!!

Primer de tot cal dir que en aquesta primera part del viatge (Tailàndia, Laos, Myanmar i Cambodja) els meus companys de viatge són uns col·legues MIReros de Barcelona que com jo tenen moltes moltes ganes de celebrar la recent adquirida llibertat! ooooooooooooooommmmm....

Us presento: els primers 10 dies el meu compy és l'Adri, maníac, fashion victim i viajero de professió. Amb ell recorrem el nord de Tailàndia i Laos.
En la segona part per Birmania i Cambodja se'ns uneixen la Sonia, campiona del mon mundial de jockey i un grat descobriment i l'Anna amb idees clares, decisió i molts molts somriures. Això sí,  tots tots amb una butxaca molt petita i un pressupost ben ajustat després de tants mesos d'estudi i poc curro!jeje!




En la segona part per Indonèsia, ens retrobem amb la companyia habitual! L'Adrià que increiblement al final s'ha pogut demanar un mes de vacances en ple Març i arriba directament de Barna a Jakarta per prosseguir l'aventura entre platges de sorra blanca i cocoteros!




Per acabar només una petita nota pel que fa referència a les fotos. La meva minúscula i inútil càmera va morir al minut 1 de arribar a Thai juntament amb el portàtil (per això no he pogut publicar res fins tornar a Barna). Sí, sóc molt molt gafe amb la tecnologia!!! jeje! Per això,  la majoria de les fotos de la primera part de viatge les han fet l'Adri i la Sonia que, aquest cop, son els autèntics artistes!

Començem!




Primer de tot vull donar un parell de consells generals per anar cap el Sud est Asiàtic i deferències que he vist jo amb Sud Amèrica:

- Porteu el viatge preparat i guia! de veritat! Sabeu que som anti llocs Lonely i que en tot Sud Amèrica vam fer servir la guia per poc i menys, portavem un munt de pes inutil i preparavem tot d'un dia per l'altre sense gaire previsió i preguntant a la gent però....Asia is diferent!
La escriptura és diferent, molta gent no parla angles, les informacions i maneres de fer les coses barates o en "the local way" són molt difícils per no dir impossible de aconseguir...
Val la pena tenir 4 conceptes bàsics de que faràs i on aniràs abans de sortir de casa perquè sinó vas venut! timazo rere timazo!

- No portar roba d'abric: "ja però i si per la nit..." NO!!!! no,no,no,no i no!!!!!! No fa fred! Mai??? MAI!!!! ni en època humida com vam anar-hi nosaltres ni res! així que la maleta pot pesar com a molt 8 kg! de veritat, fa molta calor i caminar amb 12kg a l'esquena és un infern! Res de coses de càmping ni coses per cuinar per que cap Hostel te cuina i menjar fora de casa et costa 1,5 dòlars i res de chiruques ni anoracs! reserveu lloc per les comprechuelas!!!jeje!

- Vols: tant per venir des de Europa, però sobretot per viatjar entre països asiàtics hi ha 1 companyia baratíssima i fonamental : Air Asia (a mi volar de Jakarta a Paria em va costar 210euros amb maleta, taxes i tot!). Per vols entre illes de Indonèsia i Malàisia us recomanem Lyon Air que tot i que està a la llista negra de companyies per trepitjar sol europeu per anar mitja horeta d'illa a illa esta de pm! Ja veieu, aquí seguim nosaltres!;)

-  CONTRAS en general: el sud est és ultra-mega-requete-re-contra turístic! En molts casos et sents com un Dolar caminant pel carrer. La gent que treballa en turisme molts cop et vol treure més que el màxim de callés possibles,  poden ser agressius i no volen donar-te mai cap informació de com pots fer les coses sense contractar res. Molts cops és més barato fer un tour que fer les coses per la teva, cada dia tens alguna picada de mosquit nova i molts cops si no reserves els hostels barats estan plens i has de pagar més per dormir del que havies pensat.

- Trucar: trucar des de el sud est és caríssim (de mitjana entre 1,5-2 dòlars minut!). La manera més barata i la que la majoria de mochileros fan és alliberar algun tronco-móbil que tinguis per casa abans de sortir i comprar a cada país targetes de la companyia local que pots trobar per dos duros. Nosaltres no ho vam fer i ens vam arruïnar amb telèfon. Apunteu el consell!

- Conduir: el millor en la majoria de llocs és una moto! Jo no havia conduit mai moto en ma vida i ara sóc un autèntica professional!jeje! realment és molt fàcil i barat (5 dòlars al dia aprox.). Això sí us recomano que us feu el carnet internacional! A nosaltres no ens el van demanar però a molta gent sí.

- Diners: porteu Dòlars! A Birmània només accepten canvi de dòlars, mai euros! i només si estan absolutament perfectes: sense taques, arrugues ni precs centrals. Res! de veritat, recordeu això, han de ser absolutament perfectes! Nosaltres com que érem 4 ens vam poder organitzar entre tots amb prestems varius, però hi va haver molts bitllets, incloent de 100 dòlars, que no ens els volien acceptar ni de conya! Així que, Atenció amb això!  Això sí, els seus bitllets de kyts (que és pronuncia xats) són lo més ronyós, desintegrat i "aremendao" que hem vist mai!
A Cambodja accepten dòlars igual que Reals, que és la seva moneda oficial. Inclús des de un caixer pots treure dòlars amb completa normalitat, així que no cal canviar!
A Thai, Laos i Indonèsia et canvien tant dòlars com euros, però potser el canvi d'euros és millor i no perds amb el doble canvi!

- Internet: recordeu que a Myanmar la connexió és molt molt lenta i quasi inexistent a molts llocs! A Thai i Indonèsia funciona be però no  hi ha wifi a tots els llocs on voldries. A Cambodja hi ha wifi a casi tot arreu: bars, hostels...

- Menjar: a Thailàndia el menjar és espectacular!!! Arribes i vols menjar cada dia de la teva vida Pad-Thai (Noodels amb vegetals) sobretodo tú Adri!!!;) jeje!. Al final cansa una mica menjar noodels i arròs a cada àpat, obvio! però en general és molt molt bo!
La gran decepció gastronòmica, Indonèsia. Más de lo mismo amb noodels i arròs cada dia, però la meitat de bo que en altres llocs.
Penseu que el menjar internacional està a preus prohibitius! el millor és anar a menjar a llocs de carrer. La norma és: quan més ronyós, cadires més incomodes i més ple de gent, millor!jeje! Pel carrer és típic trobar barbacoas de peix on pots menjar un pedazo peixot recent pescat per aprox. 5 dòlars!
Nota: tot i que casi mai hem menjat a restaurants i sempre ho fem en llocs de carrer o venedors ambulant cap de nosaltres va tenir diarrees ni mi mals d'estomac!



Ah! i recordeu tots els que vulgueu viatjar per Asia que les 4 del mati sembla ser una bona hora per despertar-se la majoria de dies!!jeje! Allà, el dia comença molt aviat, i molts dies vols anar a veure la sortida del sol a llocs tant espectaculars com Bagan a Myanmar o Angkor Wat a Cambodja, així que...a matinar toca!jeje! A més penseu que el dia acaba aviadet, rollo 18h ja no hi ha casi res a fer i molts restaurants, inclús els turístics, cap a les 21h ja no serveixen més sopars!


Fins aquí els consells generals! Espero que serveixin per fer la vida asiàtica més còmoda a algú!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada